Ugrás a tartalomra
noneImage alt

Takarítási tippek dolgozó anyukák számára

A tiszta környezet fenntartása elsőre minden bizonnyal ijesztő feladatnak tűnhet. Ismerjük meg a takarítási javaslatokat a Dettol útmutatójából, hogy otthonunk minél tisztább legyen és több időt tölthessünk szeretteinkkel.

A tiszta környezet fenntartása elsőre minden bizonnyal ijesztő feladatnak tűnhet az újdonsült, dolgozó anyukák számára. Ismerjük meg az anyukáknak szóló takarítási javaslatokat a Dettol útmutatójából, hogy otthonunk minél tisztább legyen és több időt tölthessünk szeretteinkkel. Íme, a három legfontosabb takarítási javaslat dolgozó anyukák számára, melyek segítenek a tiszta lakókörnyezet létrehozásában, valamint fenntartásában:

  1. Készítsünk olyan takarítási naplót, ami beválhat számunkra. Ez különösen fontos a dolgozó anyukák számára. Miután a baba megérkezett, a szervezettség kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy fenntartsuk a mindennapi takarítási rutint, miközben annyi időt töltsünk az újszülöttel, amennyit csak lehetséges. Osszuk el a különböző feladatokat a hét minden napjára, de hétvégére hagyjuk a legtöbb munkát. Ezzel lehetővé tesszük, hogy a lehető legtöbb időt töltsünk kisbabánkkal minden egyes munkanap után.
  2. Végezzünk el egyszerre több feladatot. Ugyanis nagy az esélye annak - még a legjobb szervezés mellett is - , hogy továbbra is úgy érezzük, mintha nem megfelelő mennyiségű időt töltenénk otthonunk tisztára varázsolásával, illetve kisbabánk társaságában. Találjuk meg a módját, hogy különböző dolgokat egyszerre húzhassunk ki a listáról.
  3. Ha lehetséges, vonjuk be a feladatba a család legkisebb tagját is. Például, amikor éppen összehajtogatnánk a tiszta ruhákat, adjunk egy izgalmas játékot a babának. Így pillanatok alatt elvégezzük a házimunkát, miközben kisbabánknak tökéletesen lekötjük a figyelmét és emellett mindig szemmel tudjuk tartani.

Bár a tippek alkalmazásával nagy utat teszünk meg afelé, hogy anyaként az életünk könnyebb legyen, a valóság az, hogy a tiszta otthon fenntartására való törekvés a kisbaba érkezésével és a régi elfoglaltságok mellett eltarthat egy darabig. Ha elsőre nehéznek is érezzük, akkor is ragaszkodjunk hozzá! Mielőtt megtapasztalnánk, jó, ha tudatosítjuk, hogy a fenti tippek segítségével és egy csipetnyi kitartással annyi időt spórolhatunk a takarításon, hogy ennek köszönhetően több időt tölthetünk a legfontosabb dolgokkal, és alaposan kiélvezhetjük az értékes pillanatokat apróságunk társaságában.

A MI  SZAKVÉLEMÉNYÜNK