Ugrás a tartalomra
noneImage alt

Anyukák a baktériumokról

Anyukák a nátháról és influenzáról. Íme néhány tipp anyukáktól a baktériumok, nátha és az influenza megelőzésére.

Anyaként szeretnénk mindent megtenni, hogy gyermekünk boldog és egészséges legyen és a nátha, illetve influenza elkerülje őt. Ahogy gyermekünk nő és kapcsolatba kerül a külvilággal, az egyik legnagyobb problémát azok a baktériumok jelentik, melyekkel érintkezésbe kerülhet az óvodában vagy iskolában.

Akár három hónapos gyermekünk, három éves vagy most kezdi az iskolát, érdemes elolvasnunk más édesanyák tippjeit a nátha és influenza megelőzéséről!

Charlotte 24 éves, kisbabája James 18 hónapos.

Mindig kezet mosok szappanal és meleg vízzel, mielőtt felveszem a kisbabám. Arról is meggyőződöm, hogy mindenki más is így tesz, aki vigyáz rá - ez az egyik legolcsóbb, legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy megvédjem őt a nátha és influenza vírusoktól.[1] . James kezeit szintén szappannal és meleg vízzel mosom meg, így a baktériumok nem kerülnek át a szájára, orrára vagy a szemére.

A nátha és influenza vírusok akár 48 óráig is megélnek a felületeken, ezért sok figyelmet fordítok a nagyobb forgalmú területekre. Szeretek olyan sokoldalú antibakteriális fertőtlenítő tisztítószert használni, mint a Dettol®, amely elpusztítja a vírusok és baktériumok 99,9% -át. Ez különösen fontos azóta, mióta James elkezdett mászni.[2]

A kisbabák immunrendszere gyengébb, mint a felnőtteké, ezért fontos, hogy ne kerüljünk közvetlen kapcsolatba olyan barátokkal, családtagokkal vagy más kisbabákkal, akik náthától vagy influenzában szenvednek. Ha ez elkerülhetetlen, még fontosabb a megfelelő kézhigiénia, illetve az alapos kézmosás szappannal és meleg vízzel.[3]

Jodie 32 éves és egy Isabelle nevű bölcsis anyukája.

Ha a kezünkbe köhögünk vagy tüsszentünk, könnyen átvihetjük a baktériumokat a kilincsekre, asztalokra, székekre vagy játékokra, így megtanítottam Isabelle-nek, hogy a behajlított karjába tüsszentsen, ami csökkenti az olyan kórokozók terjedését, mint a nátha és influenza. Állandóan emlékeztetem rá, hogy koszos kézzel ne érintse meg a száját, az orrát vagy a szemeit.[4.] Ezzel megelőzhető, hogy a kezéről továbbterjedjenek a nátha és influenza vírusok.

A kézmosás igen hatékony a nátha és influenza vírusok terjedésének megakadályozásában, így nagyon fontos volt számomra, hogy már kiskorában megmutassam Isabelle-nek, hogyan kell helyesen kezet mosni szappannal és meleg vízzel. Továbbá próbáltam meggyőződni róla, hogy az óvodában is ugyanez a helyzet. A kézmosást rendszeresen el kell végezni, különösen étkezés előtt, WC használat és csoportos játék után.[5]

A 35 éves Samantha kisfia, Olivér 8 éves.

Olivernek már ismerős a kézmosási rutin, de egy szelíd emlékeztető sosem árt - éppen olyan fontos, hogy az iskolában se felejtse el megmosni a kezét szappannal és meleg vízzel, mint otthon.

Amikor Oliver nem érzi jól magát, szerintem az a legjobb, ha nem megy iskolába, amíg jobban nem lesz, hogy ezzel is megakadályozzam a nátha és influenza vírusok terjedését a gyerekek között. Az iskolában gyorsabban terjednek a betegségek egyik emberről a másikra.[6]. Ugyanígy, ha azt látjuk, hogy Olivér egyik barátja nem érzi jól magát, általában úgy döntünk, hogy másik időpontra halasztjuk a játékot vagy a másiknál alvást.

Azért, hogy megakadályozzuk, hogy a baktériumok bekerüljenek otthonunkba, mindig megkérem Olivert, hogy vegye le a cipőjét és mosson kezet szappannal és meleg vízzel, amint hazaér az iskolából.

Bár nem tudjuk teljesen megvédeni gyermekünket a megfázástól vagy influenzától, különösen, ha óvodába vagy iskolába jár, a megfelelő higiéniás szokások megtanítása és a fenti tanácsok megfogadása segíthet csökkenteni a megbetegedés esélyét.

[1] http://www.babycenter.com/404_is-it-true-that-people-should-wash-their-hands-before-holdin_10310195.bc

[2] http://www.babycenter.com/0_how-to-protect-your-family-from-colds-and-flu_10300011.bc

[3] http://www.babycenter.com/0_how-to-protect-your-family-from-colds-and-flu_10300011.bc

[4] http://abcnews.go.com/Health/ColdandFluNews/story?id=651134&page=1

[5] http://www.cdc.gov/flu/protect/stopgerms.htm

[6] http://www.webmd.com/children/features/germs-in-school-room#1

A MI  SZAKVÉLEMÉNYÜNK