Ugrás a tartalomra
noneFák és ég

Fenntarthatósági Erőfeszítések

Hiszünk egy tisztább és egészségesebb világ megteremtésében. Ezért keményen dolgozunk azon, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat a termékeink élettartamának kezdetétől egészen a végéig. Hisszük, hogy a bolygónkkal való kíméletesebb bánásmód otthon kezdődik.

A ravasz projekt

A ravasz projekt – a Dettol kezdeményezése – magasra törő célt tűzött ki: egy teljes termékkollekciót kíván létrehozni fenntartható összetevőkből.

Már el is kezdtük. Új felületi törlőkendőink 100%-ban biológiailag lebomló növényi rostból készülnek; spray utántöltő tasakjaink 70%-kal kevesebb műanyagból készülnek – és ez még csak a kezdet.

Az innovatív fémmentes spray kioldó ravaszunkat 2018-ban indítottuk útjára, és jelenleg a 2021-es befejezési dátumot szem előtt tartva globális termékportfóliónkban is bevezetésre kerül. A spray flakonok esetében is kisebb méretet alkalmaztunk, ami rövid távon csökkenteni fogja a teljes műanyag-felhasználásunkat.

Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban a TerraCycle-lel kötöttünk partnerséget, hogy a helyi önkormányzatok szintjén a nem széles körben újrahasznosítható anyagokat, köztük a rugalmas laminált anyagokat is újrahasznosítsuk.

És ez még csak a kezdet...

none

A műanyagfelhasználásra vonatkozó fogadalmunk

A Dettol, anyavállalatunkkal, az RB-vel együtt, elkötelezte magát amellett, hogy ahol csak lehetséges, megszünteti és csökkenti az egyszer használatos műanyag csomagolások használatát, hogy segítsen kezelni és csökkenteni a bolygónkra gyakorolt hatástát.

2025-re:

  • A csomagolásaink 100%-a újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz.
  • Ahol továbbra is műanyagot használunk a csomagolásban, ott 2025-ig biztosítjuk, hogy a csomagolás tartalmának legalább 25%-a újrahasznosított műanyag legyen, ahol ez lehetséges vagy a szabályozó hatóságok engedélyezik.
  • Minden Dettol terméket világosan felcímkézünk, hogy segítsünk benne, hogyan lehet a legjobban újrahasznosítani őket.
  • Folytatjuk a problémás anyagok, köztük a laminált anyagok, csövek, PVC buborékfóliák, kompozitok és szivattyúk újrahasznosíthatóságának javítását célzó projektjeinket.

A munkánk itt nem ér véget; továbbra is keresni fogjuk azokat a partnereket és intézkedéseket, amelyekkel egy tisztább és egészségesebb világot teremthetünk meg.

A MI  SZAKVÉLEMÉNYÜNK