Ugrás a tartalomra
noneImage alt

5 tipp tanároknak a tiszta osztályteremért

A tiszta tanterem az egyik első lépés az iskolákban előforduló kórokozók terjedésének megállításához. Olvassuk el a Dettol tanároknak szóló tippjeit a tiszta és egészséges osztályteremért.
  1. Rendszeresen takarítsunk és fertőtlenítsünk

A nap végén fertőtlenítsük az osztályterem baktériumokkal szennyezett területeit. Ide tartoznak az asztali számítógépek, a ceruzahegyező, az olvasósarok és bármely olyan terület, melyet a diákok megosztanak egymással. Az általános fertőtlenítéshez használjuk a Dettol  antibakteriális felülettisztító törlőkendőket és a Dettol  antibakteriális felülettisztító sprayt.

  1. Segítsük a takarítók munkáját, hagyjunk rendezett tantermet magunk után

Tartsuk a tantermet takarításra kész állapotban, csökkentsük minimálisra a rendetlenséget és ne egymásra pakolva tároljuk a tanszereket. Ez lehetővé teszi a takarítószemélyzet manőverezését a tanteremben, így jobban ki tudják takarítani a problémás területeket.

  1. Ösztönözzük a gyerekeket a rendszeres kézmosásra

Győződjünk meg róla, hogy nebulóink rendszeresen megmossák kezüket, és nemcsak a mosdó használata után. A gyerekeknek uzsonna és ebéd előtt is kezet kell mosniuk, illetve minél gyakrabban azon tevékenységek előtt, ahol közvetlen kapcsolatba kerülnek egymással.

  1. Tartsuk kéznél a fertőtlenítőszereket

Nehéz lehet egy egész osztálynyi gyereket rendszeresen kézmosásra bírni, ezért jó ötlet, ha van kéznél kézfertőtlenítő a tanteremben. Ha mosdó is van az osztályban, győződjünk meg róla, hogy mindig van a peremén egy antibakteriális szappan, például a Dettol antibakteriális kézmosó gél.

  1. Küldjük haza a beteg gyerekeket

És nemcsak azokat a gyerekeket, akik azt mondják, hogy nem érzik jól magukat - kísérjük figyelemmel az osztályt és jegyezzük meg, melyik gyerek szipog, tüsszent vagy köhög gyakrabban a szokásosnál.

A tiszta tanterem az iskolák egyik első védelmi vonala a betegségek terjedése ellen. A fenti, baktériumok elleni tippek alkalmazásával az osztályunkba járó gyerekek egészségesek és ellenállóak lesznek a betegségekkel szemben!

A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

 

A MI  SZAKVÉLEMÉNYÜNK