Ugrás a tartalomra
noneImage alt

Hogyan állítsuk meg a baktériumok terjedését az iskolákban?

A több száz csöpögő, vörös orr és ragadós gyerekujj közvetlen közelsége miatt az iskolák a baktériumok melegágyai. Tudjuk meg, hogyan állítható meg a kórokozók terjedése az iskolában a Dettol tippjeivel.

A megelőzés a legjobb gyógyszer!

  • Győződjünk meg róla, hogy gyermekeink és a család minden tagja naprakészen be van oltva, hogy elkerüljük a fertőző betegségeket.
  • Tervezzünk be az éves orvosi ellenőrzést, még akkor is, ha gyermekünk nem érzi magát rosszul. Sok iskola kér orvosi igazolást a tanév kezdete előtt, de akkor is jó ötlet beszerezni a dokumentumot, ha az iskola nem igényli tőlünk.
  • Csökkentsük minimálisra az iskolában előforduló baktériumok számát - ne engedjük iskolába menni a beteg gyerekeket.
  • A tanárok a Dettol antibakteriális felülettisztító spray és a Dettol antibakteriális felülettisztító törlőkendők* használatával segíthetnek megőrizni a tantermek baktériummentességét. A baktériumok az asztalokon és a közös használatú helyiségekben tenyésznek, mint az olvasó sarok, a számítógépek és a ceruzahegyező.
  • Tanítsuk meg a gyerekeknek a rendszeres kézmosás fontosságát és győződjünk meg róla, hogy tudják, hogyan kell helyesen kezet mosni. Egy jó tipp: énekeltessük el velük az ABC-t vagy a "Boldog szülinapot", hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a megfelelő mennyiségű időt töltenek kézmosással.
  • Amennyiben lehetséges, a gyerekek kerüljék el a szájuk, az orruk és a szemük megérintését. A gyerekek és a felnőttek egyaránt rendszeresen kerülnek kontaktusba kórokozókkal, melyek betegséget okozhatnak, azzal ha megérintjük arcunkat, miután kezünk érintkezésbe került a vírussal.

Az iskolákban rengeteg baktérium tenyészik, ennek ellenére a gyerekek nem feltétlenül vannak kitéve egy-egy betegség veszélyének, valahányszor csak bemennek az osztályterembe. Kövessük a fenti, kórokozók terjedésének megállítására szolgáló tippeket, és tartsuk egészségesen gyermekeinket az idei tanévben.

* A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

A MI  SZAKVÉLEMÉNYÜNK