Ugrás a tartalomra
noneImage alt

Az öt leginkább baktériummal fertőzött terület az iskolákban

A gyerekek egészségének védelme igen kemény feladat az iskolás éveik alatt. A Dettol bemutatja az öt leginkább baktériummal fertőzött területet az iskolákban.

A gyerekek egészségének védelme igen kemény feladat az iskolás éveik alatt. Az iskolák a baktériumok melegágyai és a leggyakoribb betegségek, mint a megfázás és az influenza gyorsan terjednek a gyerekek között, ha közeli kontaktusba kerülnek egymással. A Dettol bemutatja az öt leginkább baktériummal fertőzött területet az iskolákban.

  1. Mosdóajtó

A legtöbb ember azt gondolná, hogy a mosdó a leginkább baktériummal szennyezett helyiség az iskolában. Ez egyáltalán nem így van, hiszen az iskolai mellékhelyiségeket rendszeresen takarítják. A mosdóajtó azonban már egy teljesen másik történet, hiszen nem minden gyerek mossa meg a kezét mosdóhasználat után, ugyanakkor mindegyik megérinti az ajtót.

  1. Menza tálca és uzsonnás dobozok

A menza tálcák folyamatos érintkezésben állnak a gyerekek kezeivel és az élelmiszerekkel, így a baktériumok és kórokozók gyorsan elszaporodnak rajtuk. Még rosszabb, hogy a menza tálcákat nem törlik le rendszeresen és alaposan az étkezések között.

  1. Iskolapadok

A gyerekek idejük legnagyobb részét az iskolapadban töltik, vagyis minden köhögés, tüsszentés, orrváladék és kézre kerülő szennyező anyagok a padokon landolnak.

  1. Osztálytermi felszerelések

Az osztálytermek tele vannak ceruzákkal, zsírkrétákkal, papírokkal és könyvekkel, amiket a gyerekek minduntalan megérintenek, és közösen használnak. A tanulmányok szerint az osztályteremben található, leginkább baktériummal szennyezett tárgy a ceruzahegyező. Mivel a gyerekek gyakran használják a ceruzahegyezőt, nagy az esélye, hogy sok baktériummal találkoznak.

  1. Ivókút

A gyerekek néha közvetlenül a csapot érintik meg a szájukkal, melyet még ritkábban tisztítanak és fertőtlenítenek, mint az iskolai mosdókat. Tanítsuk meg a gyerekeknek, hogyan kell úgy inni a csapból, hogy ne érintsék a szájukat közvetlenül a csaphoz, illetve, hogy hagyják folyatni a vizet pár másodpercig, mielőtt innának a csapból.

A gyerekek nem képesek elkerülni a leginkább baktériummal fertőzött területeket az iskolában, de könnyedén megszabadulhatnak a legtöbb baktériumtól a kézmosás által. Ezért ösztönözzük arra gyermekeinket, hogy naponta többször mossanak kezet antibakteriális szappannal, például a Dettol antibakteriális kézmosó géllel.

A legjobb, tanároknak szóló tanács:

A tanároknak fertőtlenítőszereket, például Dettol antibakteriális felülettisztító spray-t javasolt használniuk, hogy baktérium- és kórokozó mentesen tartsák az osztálytermet.

A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!*

A MI  SZAKVÉLEMÉNYÜNK