Iskolai Program

Általános iskolás gyerekek egészséges szokásokra tanítása

A szeretett kis rosszaságok mindenféle bacilusokkal teli koszba belenyúlnak. Mikor velük vagy, figyelni tudsz rájuk, hogy WC-használat után vagy evés előtt rendesen mosnak-e kezet. De mi van akkor, ha az iskolában vannak? Honnan tudhatod, hogy megtartják azokat a jó szokásokat, amikre nevelted őket?

Az iskolában a baktériumok könnyedén terjednek, mivel sok gyerek érintkezik egymással. A fertőzések továbbterjedéséhez elég csak egyetlen gyermek, akiben nem rögzültek a jó higiéniai szokások.

Sajnos sok országban, különösen a fejlődő országokban több, mint kétezer gyermek hal meg naponta olyan megelőzhető betegségek miatt, mint például a hasmenés. Sok haláleset megelőzhető lenne olyan egyszerű dologgal, mint a szappanos kézmosás.

A Dettol világszerte számos oktatási programot támogat, amelyek során a kisiskolás gyermekeket az egészséges higiéniás szokásokra tanítják. Úgy alakítjuk a programjainkat, hogy azok interaktívak, szórakoztatóak és magával ragadóak legyenek a gyerekek számára

  • 2013-ban több, mint 63 millió gyermeket értünk el szerte a világban a higiéniára, szappanos kézmosásra neveléssel. Ezt úgy tudtuk elérni, hogy támogattuk a tanárokat abban, hogy megerősítsék a jó higiéniás szokásokat, és jutalmaztuk azokat a gyerekeket, akik tisztán tartották a kezüket.
  • Kínában a Save the Children Alapítvánnyal és a helyi egészségmegőrző kampány vezetőivel együtt dolgozva két világrekord megdöntésében is segítettünk. Anhui tartományban 2.571 gyermek új rekordot állított fel a leghosszabb kézenfogásos lánc kategóriában. Felnőttek is csatlakoztak a szórakozáshoz, 366 egészségmegőrző önkéntes állította fel a legnagyobb kézmosó csapat rekordját.
  • Az Egyesült Államokban a Lysol, az amerikai márkánk, amely a baktériumok ellen nyújt védelmet, két országos szervezettel is együttműködik annak érdekében, hogy létrehozzák az "Egészséges Szokások" programot, melyben országszerte iskoláskorú gyerekeket fognak oktatni.

A Dettolnál missziónk a higiéniai oktatás. Teljes az elkötelezettségünk ezen a téren, hiszen ez védi meg a gyermekeket a betegségektől, és ez járul hozzá leginkább a családok megfelelő egészségéhez.