Breadcrumbs

Miért fontos a kézmosás?

Kezeink tisztán tartása az egyik leghatékonyabb módja a kórokozók terjedésének megállításában és a betegségek megelőzésében. Olvassuk el az alábbi tényeket, hogy megtudjuk, miért olyan fontos a rendszeres kézmosás.

  • A baktériumok mindenütt ott vannak. Vannak ugyan nyilvánvaló bűnösök, mint például a fürdőszoba, de akadnak kevésbé nyilvánvaló helyek is, ahol szintén kórokozók leselkedhetnek ránk. A gyerekek mindenféle baktériumot összeszedhetnek a kilincsek megfogdosása által, illetve a közösen használt tárgyakról és helyiségekben, mint például a számítógépek és az olvasósarok.
  • A baktériumok erősek. A CDC (Betegség Felügyeleti és Megelőzési Központ) szerint a baktériumok 2 órán át képesek túlélni bármilyen felületen, amit megérintettünk.
  • A baktériumokat könnyű továbbítani másoknak. A gyerekek rengeteg baktériummal találkoznak a játékok és a nassolnivalók megosztása során, valamint a közös használatú tárgyak, mint a kilincsek és csapok megérintése által.
  • A tüsszentéssel ezernyi apró baktérium és kórokozó kerülhet a levegőbe. Tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy egy zsebkendőbe tüsszentsenek a tenyerük helyett. A kézmosás az első védelmi vonal a betegségek ellen. A gyerekek gyakran megérintik az arcukat, miután kezük érintkezésbe kerültek a játékokon és az élelmiszereken megtalálható baktériumokkal. Azok a gyerekek, akik kezet mosnak uzsonnázás, illetve játék után a Dettol érintés nélküli antibakteriális kézmosó készülékkel , megölik a baktériumokat, ezzel csökkentik a megbetegedés esélyét.

A CDC (Betegség Felügyeleti és Megelőzési Központ)ajánlása szerint a kézmosás a leghatékonyabb módja annak, hogy világszerte megállítsa a betegségek terjedését. Tanítsuk meg gyermekeinknek a kézmosás fontosságát és segítsünk megőrizni a család egészségét.

A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

Kapcsolódó termékek