Breadcrumbs

Hogyan moss kezet

A jó kézmosási technika az egész család számáraA jó kézmosási technika az egész család számára

Mikor gondoltál bele utoljára abba, hogy hogyan szoktál kezet mosni? Egész életedben csináltad - de vajon a kézmosási technikád helyes is volt?

A jó kézhigiénia jelentősen csökkentheti az olyan kórokozók szaporodását és terjedését, amelyek a hasmenést, hányást, és más fertőzéseket okozzák. Kövesd az alábbi 8 pontot a kézmosási technikád tökéletesítéséhez:Tudtad, hogy az alapos kézmosáshoz és a megfelelően tiszta kezekhez legalább 20 másodpercig kell dörzsölnöd őket szappannal és folyóvizzel, míg kétszer el nem énekled a "Boldog szülinapot"? Persze nem kell hangosan énekelned, de azért ez egy hasznos emlékeztető technika.

A jó kézmosási technika

  1. Vizezd be a kezeid tiszta, meleg folyóvizzel
  2. Fogj egy kis mennyiségű szappant
  3. A víztől távolabb dörzsöld össze a tenyered
  4. Dörzsöld meg az ujjaidat és az ujjaid közét is
  5. Dörzsöld meg a körmeidet is
  6. Dörzsöld meg mindkét kézfejedet
  7. Öblítsd le tiszta folyóvízzel
  8. Töröld szárazra tiszta törölközővel vagy papírtörlővel

A sok tennivaló között könnyű megfeledkezni a kézmosásról. Legyen a kézmosási rutinod, alakítsd megszokássá. Készíts magadnak feljegyzést, írd fel a kezedre, állíts be egy emlékeztetőt a telefonodon, vagy írd le újra a fenti lépéseket, amíg meg nem jegyzed.

Kézhigiénia menet közben

Természetesen nem mindig lehetsz szappan és víz közelében, ha épp valami dolgod van. Ez azonban nem kifogás a higiéniára mellőzésére. Használhatsz alkoholos kézfertőtlenítőt, mint például a Dettol Kézfertőtlenítő gél, amely megöli a kórokozók 99,9%-át.

Vigyél fel egy teáskanálnyi mennyiséget a tenyeredre, és masszírozd át vele mindkét kezed, amíg az anyag teljesen el nem tűnik.

Ez rendkívül hasznos evés előtt, vagy ha valamilyen forgalmas helyen tartózkodsz, például egy üzletben, parkban vagy valamilyen tömegközlekedési eszközön. De ne felejtsd, mindig kezet kell mosnod, ha azok láthatóan koszosak. A kézfertőtlenítőt gyerekek csak felnőtt felügyelete mellett használhatják.

Kapcsolódó termékek