Breadcrumbs

Tippek, hogy egészségesek maradjunk az influenza szezon alatt

Már néhány egyszerű lépés betartása is nagy hatással lehet arra, hogy egészségesek maradjunk az influenza szezonban. A CDC szerint az influenza egyes fertőzött személyektől akár 6 méter távolságig is terjedhet, vagyis az influenza nagyon fertőző. Egy egészségesnek tűnő felnőtt általában már egy nappal azelőtt is megfertőzhet másokat, mielőtt a tünetek megjelennének és 7 nappal azután is, hogy megbetegedett. De lássuk azt az öt tippet, aminek segítségével egészségesek maradhatunk.

  • Oltassuk be magunkat influenza ellen

Egészségesnek maradni az influenza szezonban sokkal könnyebb lehet az influenza elleni vakcina segítségével. A számos különböző influenza vírus ellenére, az influenza elleni vakcina megvéd a 3-4 leggyakoribb influenza vírustól.

  • Mossunk kezet rendszeresen

Megvédeni magunkat a fertőző vírusoktól és egészségesnek maradni olyan egyszerű, mint a gyakori kézmosás. Használjunk szappant és meleg vizet, majd dörzsöljük a kezünket egészen addig, amíg el nem énekeljük kétszer a "Happy Birthdayt".

  • Kerüljük el a beteg embereket és maradjunk otthon, ha betegek vagyunk

Kerüljük a kapcsolatot azokkal, akik betegek, hogy mi magunk egészségesek maradjunk. Ha betegek vagyunk és elmúlt a lázunk, maradjunk otthon még legalább 24 óráig. Ne menjünk dolgozni vagy iskolába se, nehogy mások is elkapják tőlünk az influenzát.

  • Kerüljük a szemeink, az orrunk és a szánk érintését

Ha megérintünk bármilyen közösen használt felületet, mint például egy kilincset vagy egy asztalt, könnyen érintkezésbe kerülhetünk az influenza kórokozókkal. Ezeken a területeken csak úgy hemzseghet a nyálkahártya, ezért mossuk meg a kezünket, hogy nehogy betegek legyünk!

  • Vegyünk fel egészséges szokásokat

Könnyebben maradunk egészségesek az influenza szezonban, ha rendszeresen sokat alszunk, sokat sportolunk, sok folyadékot iszunk és emellett tápláló ételeket eszünk. Továbbá rendszeresen fertőtlenítsük otthonukban és munkahelyünkön az összes felületet, hogy megöljük az influenza kórokozókat.