Breadcrumbs

A vidámságot terjesszük, ne a vírusokat

Újra itt a téli szünidő! Az az időszak, amit mindenki nagyon vár, de senki sem hiszi el, hogy milyen gyorsan eljön. Az ünnepekkel a nyakunkban mindannyian arra várunk, hogy végre a barátainkkal és a szeretteinkkel is tölthessünk némi időt, de az is fontos, hogy megbizonyosodjunk róla, a vírusok nem szerepelnek a meghívottak listáján. A Dettol® biztosítja a család számára azt a védelmet, amire szükség lehet az ünnepek alatt, hogy az egyetlen dolog, amit terjesszünk ebben az évben, a jó hangulat legyen, ne az influenza.

Mi az influenza?

Az influenza vírusok okozta betegség, mely apró nedvességcseppek által terjed, mely az influenzás ember köhögése, tüsszentése vagy csupán a beszéd által keletkezik. Mivel nincs jobb alkalom, mint hogy az ünnepek alatt találkozzunk mindenkivel, ez sajnos azt is jelenti, hogy a betegségnek rengeteg lehetősége van személyről személyre terjednie. Az influenza vírus nagyon fertőző, és már az azt megelőző naptól ragályos lehet, hogy megmutatkoznának az első tünetei, illetve a betegség elmúlta utáni hét napban is. Függetlenül attól, hogy óvatosak vagyunk, ezek a vírusok megtelepednek és felhalmozódnak a kilincseken, különböző használati eszközökön és ami a legfontosabb, a konyhai felületeken szintén megtalálhatók. Ezért felfogható akár egy rossz viccnek is, hogy az influenza szezon mindig abban az évszakban tetőzik, amikor a legjobb ételeket ehetnénk!

Az influenza tünetei a következők:

  • köhögés
  • torokfájás
  • izomfájdalmak
  • orrfolyás vagy orrdugulás

A legtöbben lázzal társítjuk az influenzát, és ez ugyan egy igen kellemetlen tünete lehet a betegségnek, ugyanakkor nem minden influenzás lázasodik be. Ezért ne zárjuk ki az influenza lehetőségét még akkor sem, ha nincs ilyen tünetünk. Bár a legtöbb ember nagyjából egy hét alatt túljut az influenza legrosszabb részén, ez a betegség nagyon kiszámíthatatlan és bizonyos emberek - elsősorban a fiatal gyermekek és az idősek - jobban ki vannak téve a súlyos szövődményeknek.

Hogyan előzzük meg az influenzát?

A legjobb gyógymód az erős, megbízható védelem, ezért mindig győződjünk meg róla, hogy megfelelően védettek vagyunk. A Dettol® úgy harcol az influenza ellen, hogy megtámadja a vírusokat alkotó fehérjéket. A Dettol® fertőtlenítő spray és a Dettol® törlőkendő mindennapos használata megöli a vírusok és baktériumok 99,9%-át, így az egyetlen dolog az ünnepi menü, amiért aggódnunk kell.

Az influenza megelőzése érdekében kövessük a Center for Disease Control (CDC) útmutatóját, mely azt javasolja, hogy: *

• Kérjünk influenza elleni védőoltást

• Rendszeresen és alaposan mossunk kezet szappannal és vízzel (kb. 20 másodpercig)

• Rutinszerűen tisztítsuk és fertőtlenítsük a felületeket **

Bármit is hozna a téli szezon, remélhetőleg, boldog és egészséges napokat tartogat mindenki számára. Ebben mi is a család segítségére lehetünk, ha követjük a CDC egyszerű tanácsait, és Dettolt® használunk, amivel vírus- és baktériummentesen tarthatjuk otthonunkat.

Ezúttal kíván boldog ünnepeket a Dettol® minden munkatársa, és abban is segít, hogy a kórokozók helyett csak a jó hangulat terjedjen szeretteink körében.

 

* További információkért a CDC ajánlásairól az influenza megelőzése érdekében kérjük látogassa meg www.cdc.gov/flu/protect/preventing.htm weboldalt

** A Dettol® fertőtlenítő spray és a Dettol® törlőkendő megöli a vírusok és baktériumok 99,9%-át kemény, nem porózus felületeken való használat esetén.