Breadcrumbs

Tippek újdonsült anyukák számára: Hogyan legyen tiszta és boldog otthonunk

Kisbabánk nagyon védtelen a kórokozókkal szemben, ezért fontos, hogy otthonunkat olyan biztonságosan és higiénikusan tartsuk, amennyire csak lehetséges. A sok tennivaló közepette ez igencsak sokat kívánhat tőlünk. Íme, néhány tipp újdonsült anyukák számára, amiket érdemes megfogadni annak érdekében, hogy otthonunkat a lehető legkevesebb idő alatt tisztára varázsoljuk:

 • Tervezzük meg
  • Tervezzük meg a heti tennivalókat, és ne térjünk el a tervtől. Ha a vasárnap a pihenőnapunk (vagy a pihenéshez legközelebb eső nap), álljunk meg egy pillanatra és tervezzük meg a következő hét tennivalóit. A lehető legjobban ragaszkodjunk a menetrend betartásához, de ne stresszeljünk, ha kicsit lemaradunk a tervezetthez képest - ez általában csak azt jelenti, hogy értékes időt töltöttünk kisbabánkkal.
 • Tartsuk karnyújtásnyira a tiszítószereket
  • Hamarosan rájövünk, melyek azok a területek, amik gyakran igényelnek gyors takarítást. Tartsuk a közelben a tisztítószereket, főleg, ha tudjuk, hogy szükségünk lesz rájuk, így kihúzhatjuk a listáról ezeknek a területeknek a kitakarítását, ha lesz egy kis szusszanásnyi időnk, illetve amennyiben takarításra szorulnak. Például legyen egy csomag Dettol Antibakteriális felülettisztító törlőkendő abban a helységben, ahol átöltözünk vagy ahol a kisbaba játszik a játékokkal (és otthagyja őket), így mindig készen állunk a baktériumok elleni harcra*. Egy gyors törölgetés az öblítés után, és máris újra játszhat gyermekünk.
 • Dolgozzunk össze
  • Delegáljuk a feladatokat a maximális hatékonyság érdekében. Miután a baba megérkezett, mindig óriási mennyiségű feladatunk lesz. Tegyük kezelhetőbbé a dolgokat, és a rendszeres feladatokból adjunk át néhányat a pici apukájának. Ezzel biztosra mehetünk, hogy lesz egy kis szusszanásnyi időnk a nap folyamán!
 • Dolgozzunk csapatban
  • Kisbabánk néha egész nap a közelünkben akar lenni, csak így érzi jól magát. Ha olyasvalamit csinálunk, ami lehetővé teszi, hogy felcsatoljuk a babahordozót, például, ha pórszívóznánk és babánk szereti a porszívózajt, vigyük magunkkal - nagyszerű csapatot alkotunk együtt, még akkor is, ha egyikőnk elszunyókál menetközben.

 

*A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

Kapcsolódó termékek