Breadcrumbs

Hogyan tegyük macskánkat bababiztossá és hogyan köthetnek hosszú barátságot

Azon leendő kismamák számára, akik egyben boldog macskatulajdonosok is, a kisbaba érkezése különösen stresszes időszak lehet. A macskák általában nem arról ismertek, hogy barátságosak vagy kedvesek lennének az új jövevény irányában. Azonban a megfelelő előkészületekkel a macska és a kisbaba biztonságosan és zökkenőmentesen kijöhetnek egymással. Ebben a cikkben bemutatunk három alapvető lépést, hogyan varázsolhatjuk otthonunk olyan területeit bababiztossá, amit macskánk már a sajátjaként jelölt meg.

1. lépés: Macskaalom

A jelenlegi helyétől függően lehetséges, hogy át kell költöztetnük a macskaalmot, ugyanis van rá esély, hogy a macska továbbíthat egy betegséget, az úgynevezett toxoplazmózist, ezért mindig viseljünk védőkesztyűt, ha megérintjük vagy kitakarítjuk a macskaalmot. Ügyeljünk arra, hogy olyan helyre tesszük az almot, ahol a baba nem férhet hozzá. Fertőtlenítsük a környékét Dettol Antibakteriális Felülettisztító spray-el, hogy eltávolítsunk minden kórokozót és baktériumot.

2. lépés: Készítsük fel macskánkat a változásra

Nem ritka, hogy a macskák idegesek lesznek és kényelmetlenül érzik magukat a hirtelen változások miatt, így minden bizonnyal létezik helyes út és rossz irány, amikor felkészítjük otthonunkat a baba érkezésére. Ha azt a helyiséget neveznénk ki babaszobának, ahol macskánk a legtöbbet tartózkodik, fontos, hogy fokozatosan alakítsuk át a szobát, ahelyett, hogy egy lépésben és gyorsan rendeznénk át mindent. A túlságosan gyors változás dühöt és stresszt okozhat a macskánk lelkében.

3. lépés: Tegyük otthonossá a lakást macskánk számára

Miután elvégeztük a szükséges változtatásokat a lakás bizonyos pontjain, játsszunk kedvencünkkel az átalakított szobában, így mutassuk be macskánknak a területet. Ily módon macskánk pozitív érzéseket fog társítani a megváltozott környezethez és kényelmes helynek érezheti a megváltozott tereket, ahelyett, hogy stresszforrásként tekintene rá, ami elengedhetetlen a baba biztonságát illetően.

A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!