Breadcrumbs

Heti takarítási napló újdonsült anyukák számára: apró változtatások, nagy eredmények

Amint az újszülött megérkezik, akad néhány sokkal fontosabb dolog az elfoglalt anyuka számára, mint a heti takarítási menetrend megtervezése. Egy alapos és jól átgondolt napló segít, hogy jobban aludjunk, frissebbnek érezzük magunkat, és ami a legfontosabb, időt takarítsunk meg, amit családunk legújabb tagjával tölthetünk. Íme, a figyelembe veendő dolgok, ha takarítási menetrendet írunk:

1. Kezdjük a nehezebb feladatokkal. Hétfőn mindenki hajlamosabb a halogatásra. Azonban, ha már a hét első napján is bevetjük magunkat, a többi nap könnyebb lesz és egyben élvezetesebb is. Sűrítsünk be mindent a hét első napjaira, így amikor az állóképességünk végéhez érünk a hét vége felé, több időnk lesz a kikapcsolódásra kisbabánk társaságában. Ugyanakkor nem kell az egész hétfőt ezzel töltenünk. Ragaszkodjunk a feladatok elosztásához, és hagyjuk a gyors és könnyű tennivalókat későbbre (mint például a WC kitakarítását).

2. Ha szükségünk van rá, kérjünk segítséget a hét bármelyik napján. Ha úgy érezzük, félre kellene tenni a baba körüli teendőket - még ha csak egy órát is venne igénybe, hogy kitakarítsuk a lakást - ne szégyelljünk segítséget kérni egy rokontól vagy a bébiszittertől, hogy vigyázzon a kisbabára.

3. Elsősorban boldogságra és ne tökéletességre törekedjük. A kisbaba majdnem lehetetlenné teszi, hogy otthonunkat kifogástalan állapotban tartsuk. Ne aggódjunk tehát és nyugodtan szánjunk arra egy vagy két estét a héten, hogy a gyerkőcünket figyeljük, amint felnő a szemünk előtt.

  

Ne feledjük, hogy sokkal fontosabb dolog az életben, hogy otthonunk boldog legyen, mintsem tiszta. A heti takarítási napló hatékonyan segít otthonunk tisztán tartásában, annak érdekében ,hogy egy biztonságos környezet legyen, így csakis arra koncentrálhatunk, hogy kifejezzük szeretetünket.

Kapcsolódó termékek