Breadcrumbs

Felkészülés a baba érkezésére: négylábú kedvencünk szőrének eltávolítása

A család legújabb tagjának érkezése előtt igencsak ijesztő lehet számba venni az összes feladatot, valamint időben kipipálni őket a listáról. Amikor a lakás előkészítése kerül szóba azon leendő szülők számára, akik egyben gazdik is, létezik néhány extra feladat, amit hozzá kell adni a listához.

Mivel a baba miatt valószínűleg jódarabig nem lesz időnk kitakarítani a lakást, különösen fontos, hogy alaposan kitakarítsunk még az új családtag érkezése előtt, amíg még akad energiánk elvégezni ezt a feladatot. A kisállat tulajdonosok számára különösen nehéz munka lehet eltávolítani minden szőrszálat, azonban a megfelelő tisztítószerekkel, az állatszőr eltávolítása egyszerű feladat lesz és elegendő időnk marad más feladatok elvégzésére is. Ehhez bemutatunk pár alapvető háztartási tisztítószert, hogy könnyedén megszabadulhassunk a lakásban található állatszőrtől, és a baba új otthona makulátlanul tiszta legyen.

Kezdetnek jó, ha beszerzünk egy HEPA szűrős porszívót. Ezek a szűrők hatékonyan távolítják el a levegőben található szennyező anyagokat, így kevesebb állatszőr lesz az otthonunkban. Míg az allergének kisgyerekekre gyakorolt hatása még mindig vita tárgyát képezi, valószínűleg az a legjobb megoldás, ha használjuk ezeket a szűrőket. Porszívozzuk ki otthonunkat rendszeresen, hogy megakadályozzuk kedvencünk szőrének, illetve az allergének lerakódását és megelőzzük, hogy egyre nehezebb legyen eltávolítani őket a bútorszövetekből, szőnyegekből és a padlóról.

Ahhoz, hogy eltávolítsuk az allergéneket a kemény, nem porózus felületekről, használjunk Dettol Antibakteriális Felülettisztító törlőkendőt. Minden kisállat tulajdonos tudja, hogy a szőrszálak szállnak a levegőben, illetve, mindenütt megjelennek a házban. Használjuk a Dettol kettős hatású törlőkendőjét az adott területek tisztán tartásához, ami megöli a baktériumok és vírusok 99,9 %-át, így segít megőrizni otthonunk ragyogását és kisbabánk könnyedén lélegezhet.

A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!