Breadcrumbs

A kutya felkészítése a baba érkezésére a tisztítószerek segítségével

Sok kutyatulajdonos számára, aki gyermeket vár, a szeretett kisállat biztonságos megismertetése a család új örömforrásával sok szorongás kiváltója lehet. Azonban nem kell, hogy az új helyzet ilyen érzéseket idézzen elő bennünk. Az alábbi cikk bemutat két fontos lépést, amit előzetesen megtehetünk annak érdekében, hogy az átmeneti időszak kedvencünk számára olyan gördülékenyen történjen meg, amennyire csak lehetséges.

1. Lépés: Parancsszavak

A kutya felkészítésének megkezdésekor győződjünk meg róla, hogy ismeri az összes parancsszót, amit tudnia kell ahhoz, hogy véletlenül se bántassa a kisbabát. Annak megtanítása, hogy ne ugorjon fel ránk, miközben a karjainkban tartjuk a kisbabát, valamint az "ül" vagy a "fekszik" parancsszó ismerését elengedhetetlen elsajátítani. Gyakoroljuk úgy ezeket a parancsszavakat, hogy egy játékbabát vagy más tárgyat tartunk a karunkban, mintha csecsemő lenne. Tartsunk a kezünk ügyében sok-sok jutalomfalatot, hogy megjutalmazhassuk kedvencünket, ha úgy viselkedik, ahogy kértük.

2. Lépés: A várható látvány és szagok, tisztítószerek

Egy másik nagyszerű eszköz, hogy felkészítsük kutyánkat a baba érkezésére, ha megismertetjük bizonyos látvánnyal és illatokkal, melyek igen gyakoriak lesznek a kisbaba érkezése után.

Ha már tudjuk, hogy milyen krémeket fogunk használni a kisbabánk ápolásához, kenjünk belőlük egy kis mennyiséget a saját kezünkre, hogy kutyánk mielőbb megismerkedhessen a szagokkal. A tisztítószerek ebben az esetben is segítségünkre lehetnek. Hasonlóképpen, ha olyan fertőtlenítő használatát tervezzük a babaszobában, mint a Dettol Antibakteriális Fertőtlenítő spray, próbáljuk ki még azelőtt, hogy a kisbaba megérkezne, és tegyük lehetővé kutyánk számára, hogy körbeszaglászhasson és megszokja a szagot. Vagy fújjunk be egy ruhadarabot vagy takarót, és helyezzük az anyagot a kutya fekhelyére vagy annak közelébe, hogy megszokhassa az új illatot.

Mivel a babaváráshoz szükséges termékek és kellékek be vannak csomagolva - autóba tehető babaülések, etetőszék, a játékok, stb - a kutyánk jelenlétében vegyük ki őket a csomagolásból és hagyjuk, hogy körbeszaglássza őket.

Egy kis gyakorlás a kutyánkkal mielőtt a kisbabánk hazaérkezne sokkal egyszerűbbé teszi a barátkozást a jövőbeli cimborák számára.

biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

Kapcsolódó termékek