Breadcrumbs

Vendégvárás szoptatós anyaként

Vendégvárás szoptatós anyaként

A kisbaba érkezése izgalmas időszak az életünkben, és sok látogatóra számíthatunk, akik kíváncsian várják a találkozást az új családtaggal. Ez elsőre kicsit ijesztőnek tűnhet, főleg, ha még csak próbáljuk felvenni a ritmust, de létezik néhány olyan dolog, amit megtehetünk, hogy kevesebb nyomással járjon a vendégvárás. Íme, néhány tipp, amit érdemes megfontolnunk:

 

Raktározzunk sokat az alapdolgokból

Bár könnyebb mondani, mint megtenni, a szervezettség a legfontosabb, ha szeretnénk kézben tartani a dolgokat, így raktározzunk az összes lényeges dologból, amire szükségünk lehet látogatók esetén. Az előre csomagolt sütik jó választásnak bizonyulnak, mert hosszú ideig eltarthatók, ezért vegyünk belőlük jópár csomaggal, és próbáljuk nem megenni őket! A Dettol® Fertőtlenítő törlőkendő egy másik nélkülözhetetlen termék kezdő anyukák számára, mert elpusztítja a baktériumok 99,9%-át. Tartsunk néhány csomaggal a lakás különböző pontjain a felületek fertőtlenítéséhez, a kiömlött folyadék felitatásához vagy egy gyors takarításhoz a látogatók érkezése előtt.

 

Törekedjünk az egyszerűségre

Nincs időnk kitakarítani az egész lakást? Senki sem hibáztat minket. A háztartási munkák pillanatok alatt felhalmozódnak, ha azzal vagyunk elfoglalva, hogy az anyukaságra összpontosítsunk. Ahelyett, hogy aggódnánk a lakás állapota miatt, inkább fogadjuk vendégeinket egyetlen szobában vagy néhány gyors és egyszerű módszer segítségével varázsoljuk lakásunkat fogadóképessé. Porszívózzuk fel a nappalit, gyorsan töröljünk le minden kemény felületet, illetve a mosdókagylót egy eldobható fertőtlenítő törlőkendővel, így pillanatok alatt felkészülhetünk a vendégek fogadására.

 

Ügyeljünk vendégeink személyes higiéniájára

Kérjük meg látogatóinkat, hogy mossanak kezet, miután beléptek a házba. Az újszülöttek sokkal hajlamosabbak a betegségekre, mert az immunrendszerük még nem elég erős, ezért kérjük meg beteg barátainkat, hogy halasszák el a látogatást, amíg jobban nem lesznek.[1]Továbbá legyen a fürdőszobában egy jó kézmosó, például a Dettol® No Touch és ne érezzük magunkat kellemetlenül, amikor arra kérjük látogatóinkat, hogy mossanak kezet - ez csak annak a jele, hogy boldog és egészséges kisbabát szeretnénk. Nem mi leszünk az első anyukák, akik ezt kérik!

 

Remélhetőleg ezen tippek segítségével gyorsan és problémamentesen felkészülhetünk a vendégek fogadására. Ne feledjük, a látogatások célja, hogy mindenki jól érezze magát. Összpontosítsunk az alapvető helységek hatékony kitakarítására és ne legyen túl nagy elvárásunk önmagunkkal szemben, csak élvezzük kisbabánk bemutatását a látogatóknak.[1] http://www.babycentre.co.uk/l25010361/handling-visitors-with-a-newborn-photos