Amikor anyává válunk, az "én-idő" könnyen a tennivalók listájának végén landolhat. A munka, babagondozás, etetés, bevásárlás és takarítás mellett nehéz időt szakítani önmagunkra. Fontos, hogy emlékezzünk rá, anyának lenni önmagában egész munkaidős elfoglaltság és mint minden más munka esetén, néha muszáj kikapcsolódnunk. Bár a lakás nem takarítja ki saját magát, az alábbi tippek segítenek ésszerűsíteni a takarítást, hogy lehetőségünk legyen egy kis "én-időt" sűríteni a napba.

 

Tartsunk minden szobában egy csomag fertőtlenítő törlőkendőt

Tartsunk egy-egy csomag fertőtlenítő kendőt minden szobában, hogy bármikor gyorsan kitakaríthassunk. Ha van pár percünk, töröljük le a konyhai munkalapokat, szekrényeket, párkányokat vagy polcokat. Tartsunk egy csomag Dettol® Antibacterial Wipes-t a fürdőszobában is. Törekedjünk arra, hogy azonnal feltöröljük a kiömlött dolgokat, mielőtt megszáradnak és nehezebb lesz feltakarítani őket.

 

Válasszunk megfelelő tisztítószereket

A jól megválasztott tisztítószerek szintén nagy különbséget jelenthetnek a takarítás során. A többcélú tisztítószerek segítik a takarítást és időt spórolnak azáltal, hogy nem kell a különböző tisztítószerek között keresgélnünk. A Dettol® Antibacterial Trigger elpusztítja a baktériumok 99,9%-át és az egész lakásban használható a konyhapultok, fürdőszobai mosdókagylók és etetőszékek megtisztításához. A gyors fertőtlenítéshez használjuk a Dettol fertőtlenítő spray®-t, amely gyorsan eltünteti a baktériumokat kemény és lágy felületeken egyaránt. Csak fújjuk le a területeket a használati utasítás szerint.

 

Minimalizáljuk a rendetlenséget

Minimalizáljuk a rendetlenséget, ez a legalapvetőbb takarítási tipp, amely hatékonyabbá teszi a takarítást. Tartsuk olyan rendezetten a felületeket és munkalapokat, amennyire csak lehetséges, így nem vesztegetjük az időnket azzal, hogy elrakjuk a tárgyakat, majd visszahelyezzük őket. Ily módon gyorsan letörölgethetjük a felületeket egy eldobható fertőtlenítő törlőkendővel vagy fertőtlenítő tisztítószerrel. Tartsuk meg ezt a jó szokást, tegyünk el minden tárgyat a helyére, miután végeztünk, illetve szedjük fel a játékokat a padlóról, majd tegyük őket egy használaton kívüli szennyestartóba, hogy a padló felporszívózása és felmosása sokkal gyorsabb legyen.

 

Osszuk meg a házimunkát

Osszuk meg a feladatokat, delegáljunk hozzájuk különböző családtagot, így mindenki ki tudja venni a részét a háztartás körüli munkákból. Azt mondják, hogy "sok kéz, kevesebb munka", így ne hagyjuk, hogy a lakás tisztán tartásának terhe csak a mi vállunkat nyomja. Ha gyermekünket vagy partnerünket is bevonjuk, a takarítás sokkal hamarabb kész lehet. A gyerekeknek könnyebb feladatokat adjunk, mint például a játékok összegyűjtése, az idősebbek pedig a portalanításban és a vacsoraasztal letakarításában is részt vehetnek egy fertőtlenítő törlőkendő segítségével.

 

Egy új jövevény érkezése fárasztó lehet és némi időbe telhet megtalálni a saját ritmusunkat. A fenti tippek segítségével remélhetőleg képesek leszünk felgyorsítani a takarítást és kicsit több idő jut önmagunkra.