Breadcrumbs

Tiszta fürdőszoba állandó használat mellett

Tiszta fürdőszoba állandó használat mellett

A fürdőszoba kitakarítása soha véget nem érő feladatnak tűnhet, de nem kell, hogy nyomasztó kötelesség legyen. Összeszedtünk néhány gyors és egyszerű tippet, ami segít megőrizni a fürdőszoba tisztaságát, attól függetlenül, hogy mennyire aktív a háztartásunk!

 

1. tipp: Fertőtlenítő törlőkendők

A gyors és kényelmes takarításhoz a Dettol Disinfecting Wipes a legjobb barátunk. A fürdőszobai törlőkendőket használhatjuk a mosdók, csempék, WC-ülőkék, fürdőkádak, kukák és a fürdőszoba padlójának feltörléséhez, mert elpusztítják a baktériumok 99,9%-át. A törlőkendők segítenek megszabadulni a baktériumoktól, valamint a foltoktól is, így nincs szükség további takarító eszközökre. Tartsunk egy csomag eldobható fertőtlenítő törlőkendőt a fürdőszobában a gyors és könnyű takarításhoz. A kosznak és szennyeződéseknek leginkább kitett területek rendszeres letörlése csak pár percet vesz igénybe, és rengeteg időt takarít meg számunkra, amikor alaposan kitakarítanánk a fürdőszobát.

 

2. tipp: A WC-ről se feledkezzünk meg

Ha nyitva hagyjuk a fedelet, amikor leöblítjük a WC-t, a baktériumok szétterjedhetnek az egész fürdőszobában (még a fogkeféken is megtelepedhetnek). A WC csészét hetente meg kell tisztítani WC tisztítóval és egy WC kefe segítségével, ezután pedig törölgessük le eldobható törlőkendővel a WC ülőkét, a fedelet és a lehúzót is - majd dobjuk őket a szemetesbe használat után.[1]

 

3. tipp: Keveset és gyakran

Ha kevesebbet, de gyakrabban takarítjuk a fürdőszobát, rengeteg időt és energiát takaríthatunk meg hosszú távon. Tartsunk egy csomag eldobható fertőtlenítő törlőkendőt a mosdó alatt, amivel feltörölhetjük a fogkrémet, vízpöttyöket és egyéb folyadékokat, mielőtt megszáradnának és nehezebb lenne feltakarítani őket.[2] Próbáljuk meg továbbá elérni, hogy a család férfi tagjai használat után letöröljék a WC ülőkét, hogy az tiszta legyen a következő személy számára.

 

4. tipp: Ne feledkezzünk meg a törölközőkről

A törölközők, szőnyegek és zuhanyfüggönyök kiváló táptalajt biztosítanak a baktériumok számára, ezért ne felejtsük el megtisztítani őket sem. Próbáljuk meg hetente egyszer magas hőmérsékleten (legalább 60 fokon) kimosni a fürdőszoba szőnyeget és a törölközőket, mosodai fertőtlenítőt adagolva a mosáshoz, amely fertőtlenít és elpusztítja a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat. Használat után mindig akasszuk fel száradni a törölközőket. Amennyiben a padlón hagyjuk őket, nem árt kimosni őket a következő használat előtt.

 

5. tipp: Végezzünk egyszerre több feladatot

Ha kisebb mértékben, de gyakrabban takarítjuk ki a fürdőszobát, időt spórolunk vele, amikor  alaposabb takarításra kerül sor, de ez mégnsem jelenti azt, hogy az egész takarítást kihagyhatjuk. Szerencsére vannak olyan módszerek, amikkel a fürdőszoba alapos kitakarítását hatékonyabbá tehetjük. Kezdjük azzal, hogy WC tisztítót teszünk a WC csészébe, és amíg hatni kezd, egy másik területet veszünk kezelésbe. Fentről lefelé kezdjük a takarítást, a falak és csempék irányából dolgozzunk a padló felé. Ne takarítsuk ki addig a mosdókagylót, amíg nem végeztünk a nagytakarítással, arra az esetre, ha ki kellene mosni vagy öblíteni bármely takarításhoz használt rongyot.

Már tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá, így ezeknek a tippeknek a segítségével időt spórolhatunk a takarítás során és hosszabb ideig tiszta marad a fürdőszoba.

                                                                     [1] http://www.webmd.com/a-to-z-guides/features/germs-in-bathroom?page=2

[2] http://www.nhs.uk/chq/Pages/How-do-I-get-rid-of-damp-and-mould.aspx?CategoryID=87&SubCategoryID=873