Breadcrumbs

Kedvenceink és gyerekeink: Takarítási tippek a baba biztonságáért

A kisbabánk és kutyánk között bimbózó barátságot többnyire a vidám és szívmelengető jelzőkkel írhatjuk körül. Bár egész biztosan történnek majd apróbb balesetek, egészen addig jó úton haladunk, amíg kapcsolatukat a tisztaság jellemzi. A balesetek legtöbbször a folyamat részei, de van néhány olyan forgatókönyv, amit érdemes szem előtt tartanunk, hogy az alábbi takarítási tippek segítségével garantálhassuk kisbabánk biztonságát.

Kedvencünk táljai

Hasznos dolog, ha tudatában vagyunk kedvencünk táljainak és azok környezetének tisztaságával. Nézzünk szembe a tényekkel, kedvencünk nagyobb rendetlenséget csinálhat evésnél, mint porontyaink együttvéve. A száraz tápon tartott háziállatok valószínűleg a tányérjuktól távol eső területeken fogják elropogtatni a finom falatokat, így a baktériumok melegágyaként szolgáló morzsákat mindenhol ott hagyják a padlón - egyszerűen nem tehetnek róla. Mivel a család legkisebb tagja már megtanult a földön kúszni vagy hamarosan elsajátítja ezt a képességet, az említett probléma rendszeres söprögetéssel és fertőtlenítéssel előzhető meg. Kemény felületek esetében használjuk a Dettol Antibakteriális Felülettisztító spray-t, mely segít megszabadulni a potenciális kórokozóktól és baktériumoktól.

Kedvencünk koszos játékai

Egy másik potenciálisan káros eshetőség, ha a kisbaba keze ügyébe kerülnek az állat koszos játékai. Kedvencünk sok mindenbe beledugja az orrát, oda is, ahová mi nem annyira szeretnénk, hogy megtegye, ezért egész biztosan nem akarjuk, hogy gyermekünk a koszos és esetleg baktériumokkal fertőzött játékokkal játsszon.

A kemény műanyagból készült vagy a gumijátékok esetében használjunk Dettol Antibakteriális Felülettisztító törlőkendőt a baktériumok és vírusok ellen, mely segít megőrizni gyermekünk biztonságát. Töröljük le a piszkos játékokat, öblítsük le alaposan vízzel, majd szárítsuk meg őket, mielőtt újra apportíroznánk velük kedvencünket. A szövetből készült játékokat kézzel mossuk ki vagy tegyük őket a mosógépbe, hogy elpusztítsuk a baktériumokat.

A kisbaba és a kutya környezetének tisztán tartásával boldog és egészséges alapot hozhatunk létre a kapcsolatukhoz. Alkalmazzuk a fenti takarítási tippeket, nemcsak azért, hogy megvédjük kisbabánkat, hanem azért is, hogy kutyánk és gyermekünk között örökre szóló barátság születhessen.

biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

Kapcsolódó termékek