Breadcrumbs

nstant barátság: A kutya bemutatása a kisbabának

Sokunk számára a házi kedvencek olyanok, mint a gyerekeink. Kölyökkoruk óta velünk vannak, és egészen mostanáig minden figyelem és kényeztetés feléjük irányult a házban. De most egy baba érkezik a családba. Lehetséges, hogy kutyánk egy kicsit féltékeny lesz? Igen. Problémát fog ez okozni? Egyáltalán nem.

Amikor bemutatnánk kedvencünket a kisbabának, pozitív asszociációt kell teremtenünk. Ez azt jelenti, hogy lehetővé tesszük kutyánk számára, hogy a kisbaba jelenlétéhez kellemes érzéseket kapcsoljon. Kövessük az alábbi tippeket, hogy biztosak legyünk benne, hogy családunk fontos tagjainak kölcsönös bemutatása olyan simán megy, amennyire csak lehetséges.

1. Hagyjuk, hogy kutyánk akkor találkozzon a kisbabánkkal, amikor mindketten kifejezetten nyugodtak. Igazán nincs rá szükségünk, hogy ideges legyen bármelyik fél.  

2. Legyen rövid az első találkozás. Hagyjuk, hogy kutyánk néhány másodpercig körbeszaglássza új barátját, majd szakítsuk meg az ismerkedést és jutalmazzuk meg kedvencünket nyugodt magatartásáért.

3. Előzzük meg, hogy kutyánk megnyalogassa a babát. Bármennyire is szeretné kimutatni a kicsihez való ragaszkodását, könnyedén káros baktériumok kerülhetnek a babára. Különösen fontos, hogy odafigyeljünk erre, amíg kisbabánk immunrendszere fejlődésben van és fogékonyabb a betegségekre.

4. Minden olyan esetben, amikor a kutyánkkal kapcsolatba kerültünk, alaposan mossunk kezet szappannal, mielőtt a kisbabánkhoz érnénk.

5. Tartsuk szemmel a baba játékait. Bizonyosodjunk meg róla, hogy kutyánk érti a "hagyd" parancsszavat, arra az esetre, ha szájába kerülne az egyik babajáték. A fertőtlenítők ilyenkor jó szolgálatot tehetnek, a Lysol fertőtlenítő törlőkendő használata például kiváló megoldás lehet. Először törölgessük le alaposan a tárgyat, majd öblítsük le vízzel, végül szárítsuk meg, mielőtt visszaadnánk a babának.

Kövessük a fenti tippeket, hogy kutyánk és kisbabánk között olyan biztonságosan (és tisztán) alakuljon ki a jó kapcsolat, amennyire csak lehetséges.

biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!

Kapcsolódó termékek