Breadcrumbs

Bilire Szoktatás és Higiénia

Tippek és higiénia a sikeres bilire szoktatáshoz

Ismerd meg annak a jeleit, ha a gyermeked már készen áll a bilire szoktatásra. Itt vannak a tanácsok bilire szoktatáshoz! Ezen felül eláruljunk, hogy az egyszerű kézhigiénia, a tisztítás és fertőtlenítés hogyan járul hozzá az egészségetekhez és a kórokozók távoltartásához.

Készen álltok a Bilire Szoktatásra?

Te talán készen állsz, de mi a helyzet a kicsivel? Minden gyerek kicsit másképp fejlődik mind érzelmileg és testileg. Igazat megvallva nem nagyon számít, mikor áll készen. Ha késnek, az sem olyasvalami, ami miatt aggódni kellene.

Ha a gyerek készen áll a bilire szoktatásra, annak az alábbiak a jelei:

 • Megkérdezik, más gyerekek miért mennek a WC-re
 • Egyre jobban érdeklődnek arról, hogy Ön mit is csinál a fürdőszobában
 • Szólnak, ha pisilniük vagy kakilniuk kell
 • Leguggolnak, és letolják a nadrágjukat

Ha látszik a gyereken, hogy átállna a pelenkáról a bilire, akkor ragadjuk meg az alkalmat. A folyamat egyáltalán nem olyan ijesztő vagy stresszes, mint amilyennek egyesek beállítják. Viszont ilyenkor külön kell figyelni a higiéniára és a baktériumokra, hogy a család számára továbbra is fenntartsuk egy egészséges környezetet. Ez annyit jelent, hogy a a bilit, a csapokat a fürdőben, a WC-lehúzót, az ülőkét, a környéküket is rendszeresen fertőtleníteni és tisztítani kell.

Tanácsok Bilire Szoktatáshoz

A gyerekek játék vagy tévézés közben egy darabig boldogan bepisilnek-bekakilnak a pelenkába. A szórakozásukat nem kell akarják majd megszakítani a bilire szoktatás alatt sem, ezért már a kezdetben fel kell keltenünk az érdeklődésüket.

Hagyjuk, hadd válassza meg a gyerek a bili színét - végülis az övék!

 • Díszítsük fel nekik a bilit, hogy érezzék, hogy az egy különleges valami
 • Hagyjuk, hogy velünk jöjjenek a WC-re, és magyarázzuk el nekik, ott mi történik
 • Csináljunk viccet a lehúzásból
 • A Dettol Érintés Nélküli Kézmosó Készülékkel a fürdőszobában a kézhigiénia varázslattá válik a számukra
 • Tegyünk néhány játékot és könyvet a bili köré, hogy a baba maradjon ott. Arra ügyeljünk, hogy ezek könnyen tisztíthatóak legyenek
 • Dícsérjük meg őket, ha elkezdik a bilit használni
 • Adjunk rájuk bilire szoktató pelenkát, hogy rászokjanak a nadrág levételére

Higiénia a kezeknél és az otthonban

A bilire szoktatás nem egyéjszakás folyamat. Minden gyerek más, lesz, akinek lassabban fog menni. Így vagy úgy, de ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy megtanítsuk nekik a kézhigiénia alapjait, hogy ne nyúlkáljanak a WC körül, és hogy szokjanak rá a rendes kézmosásra. A könnyű kézmosáshoz a Dettol Érintés-Nélküli Kézmosó Készülék a rendelkezésedre áll - a baktériumok 99.9%-át is elpusztítja.

A bilire szoktatás nemcsak sok gyakorlást, hanem sok türelmet is igényel. Ez alatt az időszak alatt is tisztán kell tartanod az otthont, hogy megelőzd a bacilusok és baktériumok terjedését.

Kapcsolódó termékek