B7A2

Új tanárok, új barátok, új ismeretek - egy új tanév kezdete tele van lehetőségekkel, beleértve az iskolában tenyésző baktériumokat is. Olvassuk el az iskolakezdéshez szóló egészségügyi tippeket, hogy gyermekeink egészségesek legyenek az idei tanévben.

1. Oltassuk be a gyerekeket

Győződjünk meg róla, hogy gyermekeink naprakészek védőoltások tekintetében, illetve, hogy a család minden tagja megkapta az influenza elleni védőoltást - az iskolában előforduló baktériumokat otthonról viszik magukkal a gyerekek, mielőtt a betegségek az egész iskolában elterjednének.

2. Rendszeresen járjunk gyerekorvoshoz

A családi gyermekorvos rendszeres időközönkénti meglátogatása biztosítja, hogy gyermekünk egészséges legyen, mielőtt visszamegy az osztályába.

3. A kézmosás fontossága

Az egyik leggyakoribb módja a gyerekek megbetegedésének, hogy megérintik kezükkel az arcukat és a baktériumok láncolatszerűen továbbterjednek egyik gyerekről a másikra. Ösztönözzük gyermekeinket a gyakori kézmosásra, különösen azután, hogy megérintették az osztály által közösen használt tárgyakat, mint a ceruzahegyező vagy a számítógép. Ha lehetséges, a tanárok tegyék könnyebbé a kézmosást, azáltal, hogy mindig van kéznél szappan. A Dettol érintés nélküli kézmosó készülék kiválóan alkalmas egy osztályteremnyi ragadós gyerekujj ellen.

4. Tanítsuk meg gyermekeinket az alapvető etikettre

Tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy köhögésnél takarják el a szájukat és tüsszentsenek egy zsebkendőbe, majd használat után dobják el azt. Továbbá emlékeztessük őket, hogy ezután mossanak kezet Dettol kézmosó géllel vagy más Dettol szappannal.

5. Maradjunk egészségesek

A kiegyensúlyozott étrend és az elegendő alvás csodákat tesz a gyermekek immunrendszerével. Pakoljunk be nekik egészséges ebédet és harapnivalókat. Iskolanapokon könnyítsük meg az elalvást számukra, és az elalvás előtti utolsó órákban ösztönözzük őket valamilyen csendesebb tevékenységre, például olvasásra.

Az iskolai baktériumoknak nem muszáj követniük gyermekeinket az otthonunkba is. Ha betartjuk a fenti egészségügyi tippeket, gyermekeink  boldogok és egészségesek lesznek az idei tanévben.

A biocidokat biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati utasítást!